Mali müşavirlik mesleği kısa anlatımı ile gerçek ve tüzel kişi işletmelerin, yürürlükteki mevzuata uygun biçimde mali kayıtlarını tutmak, mali tablolarını ve beyannamelerini düzenlemek, işletmelere mali mevzuat ve bunların uygulaması ile ilgili müşavirlik yapmak, denetim inceleme ve benzeri mali tahlil işlemlerini gerçekleştirmek şeklinde tanımlanabilir.
Mali müşavir, gelir idaresi ile mükellef arasında köprü vazifesi görür, verginin doğru ve eksiksiz olarak hesap edilip hazineye aktarılmasında baş rol oynar. Meslek kanununda yer alan dar ve teknik kapsamlı iştigal konularına ek olarak, teamül gereği mükellefe finansal, yönetimsel ve personel konularında da müşavirlik yapar.
Mali müşavirlik mesleğinin odak noktası mükellefin defter kayıtlarının yürürlükteki mevzuata uygun olarak tutulması, mali yükümlülüklerin zamanında ve doğru olarak yerine getirilmesi ve nihayet verginin hazineye intikalinin kusursuz biçimde sağlanmasıdır. Özetle tanımlanan söz konusu mali hizmetlerin mali müşavir tarafından doğru biçimde verilebilmesi için etkin muhasebe sisteminin oluşturulması, gerekli belge düzeninin sağlanması, muhasebeleştirmenin doğru ve anlaşılır olması, mükellef ile iletişimin yeterli düzeyde olması, vergisel risklerden kaçınılması, öngörü ile gerekli mali tedbirlerin alınması gerekmektedir.
Bu noktada bizler outsourcing muhasebe ve müşavirlik hizmetleri ile teşebbüs ve işletmelerin mali yükümlülüklerini zamanında, eksiksiz ve doğru yerine getiriyor, etkin ve dinamik servisler sağlıyoruz.
beylikdüzü muhasebe ,muhasebe ,mali müşavir,esenyurt mali müşavir,beykent muhasebe,ginza residence uhasebe kaya millenium muhasebe vetro city muhasebe BEYKENT MALİ MÜŞAVİR , BEYLİKDÜZÜ MALİ MÜŞAVİR, PAPATYA RESİDENCE MALİ MÜŞAVİR, MARMARA PARK MALİ MÜŞAVİR, ALKENT MALİ MÜŞAVİR, YAKUPLU MALİ MÜŞAVİR, HADIMKÖY MALİ MÜŞAVİR, ESENYURT MALİ MÜŞAVİR, BAHÇEŞEHİR MALİ MÜŞAVİR, KALE KENT MALİ MÜŞAVİR , HASBAHÇE MALİ MÜŞAVİR, PERLA VİSTA MALİ MÜŞAVİR, ŞİRKET KURULUŞU BEYLİKDÜZÜ ,
Bugün 5362 sayılı “Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşlar Kanunu” çerçevesinde kurulmuş meslek odalarında tutulması ve tasdik edilmesi gereken defterleri sizlerle paylaşalım istedik.
Bu defterleri üç grupta ele almak gerekiyor:
1- İlgili Yasa çerçevesinde tutulması ve tasdiki gereken defterler,
2- Muhasebe yönetmeliği çerçevesinde tutulması ve tasdiki gereken defterler,
3- Muamelat yönetmeliği çerçevesi bakımından tutulması ve tasdiki gereken defterler,
|
|
Türk Ticaret Kanunu’nun büyük bir mükellef kitlesini ilgilendiren bir düzenlemesi 1 Ocak 2014 tarihi itibariyle yürürlüğe girecektir: Düzenlenen belgelerde tacire ilişkin bilgilerin gösterilmesi zorunluluğu. Öte yandan, 1 Ocak 2014 tarihi itibariyle, Türk Ticaret Kanunu’nda yer alan idari para cezaları artacaktır.
|
|
1 Ocak 2014 tarihine yaklaşık 1,5 aylık süre kaldı ve TTK ile getirilen zorunluluklardan biri olan ve 1 Ocak 2014 tarihine kadar yerine getirilmesi gereken önemli bir düzenleme bulunmaktadır. Ancak, tacirler (anonim şirketler, limited şirketler, ticari işletme işleten vakıflar, dernekler, Devlet, il özel idaresi, belediye ve köy ile diğer kamu tüzel kişileri tarafından kurulan kurum ve kuruluşlar, bir ticari işletmeyi kısmen de olsa kendi adına işleten gerçek kişiler gibi) bu düzenlemenin henüz farkında değillerdir. |
Bilindiği üzere Maliye Bakanlığı vergi iade talep dilekçelerinin standart hale getirilmesine ilişkin esasları düzenlemek amacıyla 10 Ekim 2013 tarihinde 429 seri nolu Vergi Usul Kanunu genel tebliğini yayımlandı. Bu tebliğ ile birlikte 1 Kasım 2013 tarihi itibariyle Vergi İade talep dilekçeleri elektronik ortam üzerinden gönderilecek ve işlemler bu şekilde takip edilecektir |
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 14 |