Mali müşavirlik mesleği kısa anlatımı ile gerçek ve tüzel kişi işletmelerin, yürürlükteki mevzuata uygun biçimde mali kayıtlarını tutmak, mali tablolarını ve beyannamelerini düzenlemek, işletmelere mali mevzuat ve bunların uygulaması ile ilgili müşavirlik yapmak, denetim inceleme ve benzeri mali tahlil işlemlerini gerçekleştirmek şeklinde tanımlanabilir.
Mali müşavir, gelir idaresi ile mükellef arasında köprü vazifesi görür, verginin doğru ve eksiksiz olarak hesap edilip hazineye aktarılmasında baş rol oynar. Meslek kanununda yer alan dar ve teknik kapsamlı iştigal konularına ek olarak, teamül gereği mükellefe finansal, yönetimsel ve personel konularında da müşavirlik yapar.
Mali müşavirlik mesleğinin odak noktası mükellefin defter kayıtlarının yürürlükteki mevzuata uygun olarak tutulması, mali yükümlülüklerin zamanında ve doğru olarak yerine getirilmesi ve nihayet verginin hazineye intikalinin kusursuz biçimde sağlanmasıdır. Özetle tanımlanan söz konusu mali hizmetlerin mali müşavir tarafından doğru biçimde verilebilmesi için etkin muhasebe sisteminin oluşturulması, gerekli belge düzeninin sağlanması, muhasebeleştirmenin doğru ve anlaşılır olması, mükellef ile iletişimin yeterli düzeyde olması, vergisel risklerden kaçınılması, öngörü ile gerekli mali tedbirlerin alınması gerekmektedir.
Bu noktada bizler outsourcing muhasebe ve müşavirlik hizmetleri ile teşebbüs ve işletmelerin mali yükümlülüklerini zamanında, eksiksiz ve doğru yerine getiriyor, etkin ve dinamik servisler sağlıyoruz.
beylikdüzü muhasebe ,muhasebe ,mali müşavir,esenyurt mali müşavir,beykent muhasebe,ginza residence uhasebe kaya millenium muhasebe vetro city muhasebe BEYKENT MALİ MÜŞAVİR , BEYLİKDÜZÜ MALİ MÜŞAVİR, PAPATYA RESİDENCE MALİ MÜŞAVİR, MARMARA PARK MALİ MÜŞAVİR, ALKENT MALİ MÜŞAVİR, YAKUPLU MALİ MÜŞAVİR, HADIMKÖY MALİ MÜŞAVİR, ESENYURT MALİ MÜŞAVİR, BAHÇEŞEHİR MALİ MÜŞAVİR, KALE KENT MALİ MÜŞAVİR , HASBAHÇE MALİ MÜŞAVİR, PERLA VİSTA MALİ MÜŞAVİR, ŞİRKET KURULUŞU BEYLİKDÜZÜ ,
SGK’nun genel bütçeye yük olmadan sosyal güvenlik ve genel sağlık sigortası hizmetlerini yerine getirebilmek için prim gelirlerini toplaması gerekiyor. Bu nedenle işverenin kendi payı ile birlikte sigortalı payını da gerçek ödenen ücret üzerinden kesip SGK’na beyan etmesini sağlamak amacıyla SGK bir dizi önlemi uygulamaya geçirdi. |
Vergi Usul Kanununun İnceleme ve Yoklama başlıklı yedinci kısmında yoklama ile ilgili hükümler yer almaktadır. Yoklama kısaca; mükellefleri ve mükellefiyetle ilgili maddî olayları, kayıtları ve mevzuları araştırmak ve tespit etmek olarak tanımlanmaktadır. VUK 127. madde hükmü uyarınca yoklama memurları; |
Bilindiği gibi, avukatlar serbest meslek erbabı olup, kazançları GVK ‘nun 65 ve 67 ‘inci maddelerinde belirlenen tanımlara göre vergilendirilmektedir. Avukatların müvekkilden aldığı yol, konaklama, bilirkişilik, icra giderleri, muhtelif harçlar gibi bedeller serbest meslek kazancı ile ilgisi yoktur. Avukatın, müvekkiline tahsil ettiği hukuki yardım veya müşavirlik ücreti doğrudan doğruya serbest meslek kazancıdır. |
|
Vergisi, ödenirken peşin kesilen ücret gelirleri, yıllık gelir vergisi beyannamesi ile beyan edilmiyor. Örneğin, yıllık ücret geliri 120 bin hatta 600 bin TL dahi olsa, beyanname verilmiyor.
Ancak, birden fazla işverenden ücret geliri olması halinde, durum değişiyor. Birden sonraki işverenden, 2013 yılında alınan ücretin toplamı 26 bin TL’den fazla ise, ücret gelirleri için beyanname verilmesi gerekiyor.
|
|
Kısmi süreli (Part-Time) çalışma, bir işçinin hizmet akdine dayalı olarak, 4857 sayılı İş Kanunu’ndaki haftalık iş süresi olan 45 saatten az çalışmayı ifade etmektedir.
Kısmi süreli (part-time) çalışanların da normal çalışanlar gibi sigortalı olması gerekmektedir. Ancak, kısmi süreli (part-time) çalışanların SGK’ya kaç gün sigortalı olarak bildirilmeleri gerektiği kısmi süreli iş sözleşmesinin aylık ücretli mi, yoksa saat ücretli mi olduğuna göre farklılık göstermektedir.
|
Hem İş Kanunu, hem sosyal güvenlik ve vergi mevzuatı ve hem de Türk Ticaret Kanunu (TTK) ile ücret bordrolarına ilişkin bazı yükümlülükler getirilmiştir.
Özellikle 6102 sayılı TTK ile 01 Ocak 2014 tarihinden geçerli olmak üzere ticari belgelerde önemli değişiklikler yapılmıştır. Bugün 1 Ocak’ta yürürlüğe girecek düzenlemeye göre belgelerde yer alması gereken bilgileri yazalım istedik.
|
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ![]() |