Mali müşavirlik mesleği kısa anlatımı ile gerçek ve tüzel kişi işletmelerin, yürürlükteki mevzuata uygun biçimde mali kayıtlarını tutmak, mali tablolarını ve beyannamelerini düzenlemek, işletmelere mali mevzuat ve bunların uygulaması ile ilgili müşavirlik yapmak, denetim inceleme ve benzeri mali tahlil işlemlerini gerçekleştirmek şeklinde tanımlanabilir.
Mali müşavir, gelir idaresi ile mükellef arasında köprü vazifesi görür, verginin doğru ve eksiksiz olarak hesap edilip hazineye aktarılmasında baş rol oynar. Meslek kanununda yer alan dar ve teknik kapsamlı iştigal konularına ek olarak, teamül gereği mükellefe finansal, yönetimsel ve personel konularında da müşavirlik yapar.
Mali müşavirlik mesleğinin odak noktası mükellefin defter kayıtlarının yürürlükteki mevzuata uygun olarak tutulması, mali yükümlülüklerin zamanında ve doğru olarak yerine getirilmesi ve nihayet verginin hazineye intikalinin kusursuz biçimde sağlanmasıdır. Özetle tanımlanan söz konusu mali hizmetlerin mali müşavir tarafından doğru biçimde verilebilmesi için etkin muhasebe sisteminin oluşturulması, gerekli belge düzeninin sağlanması, muhasebeleştirmenin doğru ve anlaşılır olması, mükellef ile iletişimin yeterli düzeyde olması, vergisel risklerden kaçınılması, öngörü ile gerekli mali tedbirlerin alınması gerekmektedir.
Bu noktada bizler outsourcing muhasebe ve müşavirlik hizmetleri ile teşebbüs ve işletmelerin mali yükümlülüklerini zamanında, eksiksiz ve doğru yerine getiriyor, etkin ve dinamik servisler sağlıyoruz.
beylikdüzü muhasebe ,muhasebe ,mali müşavir,esenyurt mali müşavir,beykent muhasebe,ginza residence uhasebe kaya millenium muhasebe vetro city muhasebe BEYKENT MALİ MÜŞAVİR , BEYLİKDÜZÜ MALİ MÜŞAVİR, PAPATYA RESİDENCE MALİ MÜŞAVİR, MARMARA PARK MALİ MÜŞAVİR, ALKENT MALİ MÜŞAVİR, YAKUPLU MALİ MÜŞAVİR, HADIMKÖY MALİ MÜŞAVİR, ESENYURT MALİ MÜŞAVİR, BAHÇEŞEHİR MALİ MÜŞAVİR, KALE KENT MALİ MÜŞAVİR , HASBAHÇE MALİ MÜŞAVİR, PERLA VİSTA MALİ MÜŞAVİR, ŞİRKET KURULUŞU BEYLİKDÜZÜ ,
İşveren, işten çıkardığı çalışanına bildirim süresi içinde günde 2 saat ‘yeni iş arama izni’ vermek zorunda. Aksi halde işçiye ücretini % 100 zamlı öder ve hatta iş arama süresinin de ücretini ödemek zorunda kalır.
İş Hukuku’nun genel ilkesi işverene karşı işçinin korunmasıdır. Yeni iş arama izni de, iş sözleşmesi işveren tarafından feshedilen işçiye bu anlamda tanınan bir haktır. Peki, işten çıkartılan bütün işçilerin yeni iş arama izni hakkı var mı? Belirsiz süreli iş sözleşmesiyle çalışan işçilerin sözleşmeleri feshedilirken ihbar süresine uyulması gerekmektedir. Aynı şekilde belirsiz süreli iş sözleşmesiyle çalışan işçi de işverene işten ayrılacağını belirli bir süre önceden bildirmek durumundadır. Belirsiz süreli iş sözleşmesiyle çalışan bir işçiye uygulanacak bildirim süresi işçinin kıdemiyle orantılıdır. |
Bilindiği gibi ülkemizde ikinci el araç alım ve satımları vergisel yönden muhtelif problemlerin yaşanmasına neden olabilmektedir.
Özellikle internet üzerinden ikinci el binek otomobil alım satımları giderek yaygınlaşmaktadır. Vergi idaresi ikinci el alımı satımı ile ilgili olarak internet üzerinden yapılan bu işlemleri tespit etmektedir. Satışı tespit edilen araç alım ve satımlarının sayısı ve işlem adedi dikkate alınarak gerçek usulde gelir vergisi kaydı tesis edilmektedir. |
Ticari kazanç sahipleri (basit usulde vergilendirilenler hariç), serbest meslek erbabı ve kurumlar vergisi mükellefleri için ağustos ayında söz konusu olan mükellefiyetlerden birisi de, yılın 6 aylık dönemine ilişkin geçici verginin beyanı ve vergi çıkıyorsa ödemek mükellefiyetidir. Vergilendirme dönemleri itibariyle geçici vergiye tabi kazançların belirlenmesinde, Gelir Vergisi Kanunu'nun ticari veya mesleki kazancın tespitine ilişkin hükümleri uygulanır.
Kurumlar vergisi mükellefleri ise, bu hükümlerin yanı sıra, safi kurum kazancının tespitine ilişkin olarak Kurumlar Vergisi Kanunu'nda yer alan hükümlere de uymak zorundadırlar. Geçici vergiye esas kazançların tespitinde, Vergi Usul Kanunu'nun değerlemeye ilişkin hükümlerinin de dikkate alınması gerekmektedir. Değerleme işlemleri ise geçici vergi döneminin kapandığı tarih itibariyle yapılacaktır. |
|
Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair 7033 sayılı Kanun'un 27.maddesi ile 3093 sayılı Kanunun 4.maddesinin, “ … (c) fıkrasına “satış bedelinin” ibaresinden sonra gelmek üzere; (Sanayi sicil belgesine sahip sanayi işletmelerine yapılan elektrik enerjisi hariç)” ibaresi eklenmiştir.
Buna göre, 1 Temmuz 2017 tarihinden itibaren sadece sanayi sicil belgesine sahip olan işletmelere yapılan elektrik enerjisi satışlarından yüzde 2 oranındaki TRT payı kesilmeyecektir. Yani, Sanayi Sicil Belgesi olan sanayici elektrik abonelerinin, elektrik tüketim maliyetlerinde yüzde 2'lik bir indirim sağlanmış oldu. Konunun çok daha net anlaşılabilmesi için; Haziran 2017 ayına ait örnek elektrik faturası üzerinden tüketicilerden, elektrik faturaları içinde çaktırmadan alınan vergi ve fon bedellerini dikkatinize sunmak istiyorum.
Elektrik faturasında bulunan fon bedeli ve vergilerin ayrıntılarına bakalım: |
|
01.Temmuz.2017 tarih ve 30111 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 7033 sayılı kanununun 3-4-5-6 ve 27. İnci maddeleri, SANAYİNİN GELİŞTİRİLMESİ VE ÜRETİMİN DESTEKLENMESİ için Sanayi Sicil Kanununda bazı değişiklikler yapmıştır.
Bahsettiğimiz kanunun değişiklik maddeleri aşağıdadır.
Sanayi işi nedir, sanayici kimdir? |
|
Bu Tebliğin amacı, 8/3/2017 tarihli ve 30001 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan 23/2/2017 tarihli ve 6824 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 4 üncü maddesi ile 31/12/1960 tarihli ve 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun yeniden düzenlenen mülga mükerrer 121 inci maddesinde yer alan vergiye uyumlu mükelleflere vergi indirimi uygulamasına ilişkin usul ve esasları belirlemektir. |
|
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ![]() |